fbpx
BoeingFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsSchiphol Airport

Jet Airways Boeing 777 op Schiphol heeft eindelijk nieuwe eigenaar

De Jet Airways Boeing 777, die al ruim twee jaar op Schiphol-Oost geparkeerd staat, heeft een nieuwe eigenaar. Het toestel is voor iets meer dan negen miljoen dollar verkocht aan IAG Aero Group.

De VT-JEW staat sinds 10 april 2019 aan de grond, zo blijkt uit gegevens van planespotters. Jet Airways zat in financieel noodweer. Omdat de maatschappij veel openstaande en onbetaalde rekeningen had in Nederland, werd de Boeing 777-300 aan de grond gehouden als onderpand. Sinds die dag staat het toestel geparkeerd op Schiphol-Oost, op zoek naar een koper.

Er zijn verschillende pogingen gedaan om het toestel te verkopen. Ook KLM had interesse in de Triple maar deze deal kwam begin 2020 tot een einde toen ook de blauwe vloot als gevolg van de coronapandemie niet meer kon uitvliegen. Nu is het wel gelukt een nieuwe eigenaar te vinden. De IAG Aero Group is gespecialiseerd in het onderhoud van vliegtuigmotoren. Aangezien de VT-JEW al ruim twee jaar niet onderhouden is lijkt het goed mogelijk dat alleen de motoren van het toestel ooit nog de lucht in zullen gaan. Het luchtwaardig maken van het hele vliegtuig kost naar verwachting miljoenen euro’s.

Jet Airways Boeing 777 op Schiphol (c) Up in the Sky

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button