fbpx
AirlinesBoeingKLMNieuws

Levering Boeing 787’s opnieuw uitgesteld, ook KLM getroffen

Opnieuw problemen voor Boeing. De leveringen van de 787’s blijven mogelijk tot oktober nog stilliggen. Deze leveringen werden in mei van dit jaar al stopgezet vanwege verschillende inspectieproblemen. Ook KLM wordt hierdoor getroffen.

Problemen

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA legde de leveringen van de Boeing 787 in mei van dit jaar stil vanwege problemen met de kwaliteitscontroles van nieuwgebouwde toestellen. Samen met de fabrikant wordt gewerkt aan een oplossing voor de tekortkomingen. Maar die lijkt voorlopig nog niet in zicht. Het is niet de eerste keer dat de levering van het type stilligt. In 2020 liep Boeing al tegen problemen aan. Na zo’n vijf maanden werden de levering weer hervat.

De vertraging van de levering bezorgt zowel luchtvaartmaatschappijen als Boeing veel problemen. Vooral nu de vraag naar schonere en zuinigere toestellen alleen nog maar groter wordt. Boeing heeft mogelijk verschillende boetes boven het hoofd hangen. De vertraging van leveringen kan ervoor zorgen dat de fabrikant compensatie moet betalen aan de wachtende maatschappijen. Boeing schat dat het bedrijf zo’n honderd 787’s heeft klaarstaan voor levering zodra de FAA hiervoor groen licht geeft.

KLM

Ook KLM heeft last van de aanhoudende problemen. Zo staat er een gloednieuwe Boeing 787 voor deze luchtvaartmaatschappij klaar die echter op last van de FAA niet geleverd worden. Het toestel is de zesde 787-10 bestemd voor de Nederlandse maatschappij. Ook andere vliegtuigen die nog in aanbouw zijn lopen vertraging op. KLM is nog in gesprek met Boeing over de nieuwe leverdatum.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button