fbpx
AirbusBoeingMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVliegtuigen

Kuwait Airways maakt rentree op Schiphol

Kuwait Airways landde woensdag sinds lange tijd weer op Schiphol. De laatste keer dat deze luchtvaartmaatschappij in Nederland kwam, was in 2004.

De Boeing 777-300 landde om iets voor drie op de Polderbaan. Kuwait Airways vliegt twee keer per week met passagiers tussen Koeweit en Schiphol, op woensdag en zaterdag. De Triple Seven heeft plek voor 334 passagiers, waarvan acht in First Class-suites, 36 in Business Class-stoelen en 290 in Economy. Kuwait Airways vliegt dus niet met de Airbus A330NEO die in 2018 aangeschaft werd.

Voor de heenvlucht heeft de maatschappij vliegnummer KU127. Deze vertrekt om 10:05 uur vanuit Koeweit om precies om 15:00 uur in Nederland te arriveren. De terugvlucht, de KU128, vindt plaats om 16:25 uur en komt aan in het thuisland om 23:00 uur.

Eerder vloog Kuwait Airways ook op Schiphol, in 2004 onder meer met een A340. Dit toestel zette de maatschappij ook in tussen Schiphol en Chicago. Kuwait Airways voert ook vrachtvluchten uit naar de Amsterdamse luchthaven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button