fbpx
AirbusAirlinesNieuwsOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Portugese maatschappij vliegt 9,5 uur met Airbus A321LR

Azores Airlines heeft haar eigen record voor de langste Airbus A321LR-vlucht verbroken.

De Portugese maatschappij vloog van Oakland, Californië naar het eiland Terceira, gelegen in de Azoren. De ruim 9,5 uur durende vlucht werd uitgevoerd met een Airbus A321LR. Met maar liefst 7.874 kilometer verbrak Azores Airlines officieel het record van de langste directe vlucht met een A321LR. Het vorige record stond ook al op haar naam: in januari van dit jaar vloog hetzelfde vliegtuig van Lissabon naar Bogota.

Eerder dit jaar voerde concurrent TAP ook al een zeer lange vlucht uit met de A321LR. Het is vrij opmerkelijk voor een ‘narrow-body’ om zulke lange afstanden af te leggen. Airbus ontwikkelde speciaal voor deze afstanden deze variant van de succesvolle A321 zodat maatschappijen ook directe vluchten kunnen uitvoeren op routes waar niet genoeg vraag is voor een ‘wide-body’.

Is het echt de langste vlucht met de A321LR?

Bij de stelling dat het de langste vlucht óóit is met een Airbus A321LR moet wel een kleine aantekening geplaatst worden. In het verleden vloog Airbus eenmalig met het toestel van het eiland Seychelles, dat zo’n 1.800 kilometer uit de Afrikaanse kust ligt, naar Toulouse. Met een afstand van 8.797 kilometer was dit feitelijk de langste vlucht met de LR, terwijl de Airbus normaal gesproken ongeveer 7.400 kilometer kan vliegen. Het betrof hier echter een testvlucht, waarbij het vliegtuig lichter dan gebruikelijk was gemaakt.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button