fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsOpmerkelijk

Breeze Airways onthult nieuwe A220-livery

Naast de onthulling van de livery, maakte Airbus bekend dat Breeze een bestelling heeft geplaatst voor twintig extra A220’s bovenop de zestig al bestaande bestellingen.

De nieuwe livery van het toestel is voltooid in de Airbusfabriek in Mobile, Alabama. De komende zes jaar kan Breeze Airways ongeveer één A220 per maand in ontvangst nemen. De maatschappij verwacht in het tweede kwartaal van 2022 met de Airbus A220-vloot te gaan vliegen.

Met de bijkomende twintig Airbus A220-300-bestellingen is Breeze momenteel op weg om ‘s werelds op één na grootste Airbus A220-operator te worden. Met de huidige stand van zaken komt zij op de gedeelde derde plaats met Air France waarbij ook een bestelling van zestig A220-300’s uitstaat. Delta Air Lines blijft nog steeds de grootste A220-operator met een bestelling van 95 toestellen, waarvan er tot nu toe vijftig geleverd zijn. Delta’s bestelling is echter opgesplitst tussen 45 -100’s en 50 -300’s, wat betekent dat Breeze Airways de grootste vloot van Airbus A220-300’s krijgt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button