fbpx
AirbusAirlinesBestellingenNieuwsPiloten en Crew

Piloten Wizz Air terug op salarissen van vóór de crisis

Wizz Air stelt dat zij een van de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld is die een einde maken aan de tijdelijke salarisverlagingen waarmee de piloten aan het begin van de crisis aan piloten werden geconfronteerd. Vanaf 1 oktober ontvangen zij hetzelfde loon weer als voor de coronapandemie.

Wizz Air begint de effecten van het herstel in de Europese luchtvaart te voelen. De Europese budgetmaatschappij blijft groeien en voegt nieuwe bestemmingen en bases toe aan haar netwerk.

Ambitieuze plannen

Tegen 2031 wil Wizz Air de omvang van haar bestaande vloot verdrievoudigen. Daarbij denkt zij in de richting van vijfhonderd Airbus-vliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij verwacht in de toekomst jaarlijks zo’n 2.000 mensen in dienst te nemen. Rond 2030 zal het gaan om zo’n 4.600 piloten. Daarnaast zal Wizz Air duizenden stewardessen, grondpersoneel en ander personeel aanwerven om de snelle expansie mogelijk te maken.

Eind dit jaar is de budgetmaatschappij al van plan tweehonderd extra piloten en achthonderd extra cabinepersoneelsleden in dienst te nemen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button