fbpx
FinancieelNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkSchiphol Airport

Staking See Buy Fly-personeel stopt eerder dan gepland

De staking van het winkelpersoneel van See Buy Fly stopte woensdag eerder dan gepland. Reden daarvoor is een snel voorlopig akkoord met de directie van Schiphol Air Retail (SAR), dat meldt NH Nieuws.

Tijdens de staking, die woensdag van 12:00 tot 16:00 uur plaatsvond op Schiphol Plaza, ging vakbond FNV samen met directeur Simon Asmus van Schiphol Airport Retail (SAR) om tafel. Dat resulteerde in een succes(je).

Nieuw voorlopig akkoord met SAR

In het voorlopige akkoord staat dat tot 1 april 2022 alle medewerkers onder de oude cao vallen. Daarnaast krijgt het personeel eerder inzicht in de nieuwe roosters. Tot 1 april rekt SAR dat uit tot twee weken.

Met dit akkoord betekent het nog niet dat alle problemen opgelost zijn. Volgens Margje van der Woude, bestuurder van FNV Handel, is dit een begin: “Er zijn nog een aantal punten waaraan gewerkt moet worden. Als onze eisen niet worden ingewilligd, gaan we gewoon weer staken. De mensen zijn het zat’.’

Directeur van SAR Simon Asmus liet woensdagochtend tegenover NH Nieuws weten verbaasd te zijn dat het winkelpersoneel wilde gaan staken. Volgens Asmus zouden beide partijen ‘binnenkort’ weer onderhandelen.

Lonen en roosters

Winkelmedewerkers van See Buy Fly zijn niet tevreden met hoe SAR omgaat met de lonen en roosters. Doordat de aandeelhouders de directie van SAR onderdruk zetten, gingen de lonen omlaag. Daarnaast schafte de eigenaar van See Buy Fly-winkels de cao af voor nieuwe medewerkers. Zij werden daarmee uitgesloten. Momenteel doen zij het met een arbeidsvoorwaardenregeling. Vakbonden kunnen daar weinig tegen doen.

Naast het snijden in salarissen waren de winkelmedewerkers ook niet tevreden over hoe SAR omgaat met de roosters. Pas twee dagen van tevoren kan het See Buy Fly-winkelpersoneel inzien wanneer er gewerkt moet worden. Ook vonden er ook veel roosterwijzigingen plaats. Bovendien willen de medewerkers meer waardering krijgen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button