fbpx
Air FranceBoeingIncidentenMaatschappijenNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewVeiligheidVliegtuigen

‘Explosie aan boord van Air France 777’

Zaterdagochtend (Chinese tijd) vond er een explosie plaats in een Boeing 777 van Air France. Het vliegtuig keerde terug naar Peking Airport, meldt Beijing Daily.

De machine was onderweg naar Parijs Charles de Gaulle. Veertien minuten nadat de AF393 opsteeg vanuit de hoofdstad van China maakte het vliegtuig rechtsomkeert vanwege wat Air France noemde een ‘technisch mankement’. Chinese media melden dat het ging om een ‘explosie’ en ‘brand’.

Explosie 777 Air France

Het vliegtuig steeg volgens Flightradar24 met flinke vertraging op. De geplande vertrektijd was 2:30 uur Chinese tijd. Echter, de F-GSQD vertrok pas om 3:49 uur.

Volgens Beijing Daily zei een passagier dat er tijdens de vlucht een explosie te horen was die gepaard ging met zwarte rook en een brandlucht die vanuit de achterkant van de cabine kwam. Er was een ‘abnormaal’ geluid te horen. Een ‘’fluitend geluid, vergelijkbaar met wind die door het raam waait’’, omschreef de passagier de omstandigheden. Rond 3:50 uur hoorden de reizigers een knal ‘alsof er iets ontplofte’, gevolgd door ‘kleine rondvliegende vlokken’. Daarnaast waren er nog andere dingen die door de cabine heen vlogen. Mensen renden weg vanuit de achterkant van het toestel. Een stewardess zou een voorwerp hebben gepakt dat leek op een brandblusser. Tijdens een A380-vlucht van Air France van Parijs naar Los Angeles was ook een knal te horen tijdens een vlucht toen het toestel een deel van de motor verloor.

Landing Beijing

Het Air France-toestel landde om 4:00 uur op Beijing Airport. Passagiers gaven aan dat brandweer, ambulances en politie het toestel opwachtten. Maar pas na twee uur konden de passagiers het vliegtuig verlaten. Bussen vervoerden hen naar de terminal waar zij moesten wachten op hun vervangende vlucht. Die vervangende vlucht steeg uiteindelijk om 17:30 uur op.

De AF393 keert kort na take-off terug naar Peking Airport. © Flightradar24.com

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button