fbpx
BoeingIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigen

United Boeing 737 valt op staart tijdens uitladen

Een United Boeing 737-900 kreeg op 17 september te maken met een opmerkelijk incident. Tijdens het uitladen van de passagiers en koffers raakte het toestel uit balans en viel op de staart. Het vliegtuig had het Amerikaanse Football-team USC Trojans aan boord. De coach en stafleden zaten op het moment dat de machine uit balans raakte er nog in. Niemand raakte gewond.

Het toestel, registratie N78448, was onderweg van Los Angeles naar Lewiston. Na de landing begon het omdraaiproces. Hierbij werd het vliegtuig uitgeladen. Passagiers konden aan de voorkant van de Boeing uitstappen. Toen er steeds meer mensen het toestel verlieten, ontstond het probleem. Al het gewicht kwam hierdoor in de machine aan de achterkant waardoor de 737 op haar staart viel. Nadat het toestel weer recht gezet was, konden ook de overige passagiers veilig uitstappen.

De Boeing 737-900 staat erom bekend dat het een staartlastig toestel is. Vandaar dat er voor het uitladen van dit vliegtuigtype een speciale paal ontworpen die aan de achterkant gemonteerd kan worden. Zo kan het het toestel niet op haar staart vallen en kan er veilig worden uitgeladen. De terugvlucht naar Los Angeles is door een ander vliegtuig uitgevoerd.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button