fbpx
MaatschappijenNieuwsTUIVliegtuigen

Vulkaanuitbarsting ontregelt vliegverkeer La Palma

Op zondag 19 september werd de luchthaven van La Palma voor enkele tijd gesloten. Reden hiervoor is de recente vulkaanuitbarsting op het eiland. De rook en as zorgen voor overlast voor het vliegverkeer. Twee toestellen besloten uit te wijken naar Tenerife-Noord. Andere vluchten liepen vertraging op. Ook een TUI-vlucht uit Amsterdam liep vertraging op.

De Spaanse luchtverkeersleidingsorganisatie Enaire gaf een speciale waarschuwing uit. Hier adviseerde de ANSP maatschappijen om voorlopig niet op te stijgen van de luchthaven. Inmiddels is het advies bijgesteld. Ondanks het advies voerden verschillende maatschappijen toch vluchten uit van en naar het eiland. Ook een TUI-vlucht, OR567, kwam op zondag aan bij het eiland. De nadering naar de luchthaven liep vertraging op waardoor het toestel twintig minuten te laat aankwam. De machine kon uiteindelijk zonder problemen landen op La Palma.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button