fbpx
AirlinesBoeingMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRoutes en BestemmingenSchiphol AirportTUIVeiligheidVliegtuigen

TUI haalt reizigers vandaag alsnog op uit La Palma

TUI stelde woensdag de vlucht tussen Amsterdam en La Palma (Canarische eilanden) uit. Reden daarvoor zijn de vulkaanuitbarstingen op het eiland.

Woensdag zou de luchtvaartmaatschappij 79 Nederlanders ophalen. Wegens de vulkaanuitbarsting was het onverantwoord om op La Palma te vliegen. Het vliegtuig zou hierdoor problemen kunnen krijgen. “De reizigers die nu nog niet terug kunnen keren, zijn per sms op de hoogte gebracht”, laat een woordvoerder van TUI weten tegenover NU.nl. Zij krijgen een extra overnachting die voor hen geregeld wordt.

Terugvlucht TUI

TUI vliegt op woensdag en zondag tussen Schiphol en La Palma. “We hopen en denken dat we morgen (donderdag, red.) alsnog op het eiland kunnen landen om mensen terug te brengen”, vervolgt de woordvoerder. Op de website van Schiphol staat dat donderdagmiddag om 15:40 uur de TB7004 van TUI Airlines Belgium op Amsterdam verwacht wordt. Echter, de website geeft aan dat deze vlucht voorlopig vertraagd is tot 16:07 uur.

Daarnaast zegt TUI dat er een mogelijkheid is voor mensen die langer zouden blijven, maar eerder weg willen, dat zij, ‘zodra het kan’, eerder naar Nederland kunnen. “Een veilige terugvlucht is voor onze reizigers het belangrijkst.” Tientallen vakantiegangers van TUI Nederland werden dinsdag door de lokale autoriteiten geëvacueerd.

Sluiting La Palma Airport

Afgelopen zondag sloot de luchthaven van La Palma. Een TUI-vlucht was onderweg vanuit Amsterdam richting het Canarische eiland. De Spaanse luchtverkeersleiding gaf een speciale waarschuwing uit waarin zij adviseerde niet op te stijgen vanaf La Palma. De OR567 liep daardoor vertraging op. De Boeing 737-800 maakte twee lussen ten oosten van het eiland om vervolgens twintig minuten later dan gepland te landen.

Zondag barstte de vulkaan op La Palma voor het eerst in vijftig jaar uit. De lavastromen overspoelden grote delen van het eiland en inmiddels zijn volgens de NOS 150 huizen verwoest.

UPDATE: 23 september, 13:06

TUI bevestigt dat mensen op La Palma vandaag (donderdag) terug naar Amsterdam vliegen. Er is een extra toestel gestuurd om de passagiers van gisteren op te halen”, zegt een woordvoerder tegenover Up in the Sky. ”Ze zijn ingecheckt en zijn inmiddels onderweg naar huis.” De vlucht was eigenlijk gepland voor woensdag, maar doordat er nog as in de lucht zat, was het niet verantwoord om op de luchthaven van La Palma te vliegen.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button