fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsPiloten en CrewRoutes en Bestemmingen

KLM schrapt vluchten door staking in Italië

KLM is genoodzaakt tientallen vluchten naar Italië te schrappen vanwege een staking van het grondpersoneel bij Alitalia. Dat meldt een woordvoerder van het bedrijf aan NU.nl.

In totaal worden 24 van de 46 vluchten naar het land geschrapt. Sommige vluchten gaan dus door, maar KLM rekent op een forse hindernis van de operaties in Italië. Vrijwel alle vluchten naar Genua, Milaan, Venetië en Florence zijn geannuleerd en drie vluchten naar Rome gaan niet door. Ook alle vrachtvluchten worden tijdelijk gestaakt. Er vliegt vanochtend nog wel een vliegtuig naar van Bologna naar Amsterdam, waarna vanavond weer een vlucht naar Bologna zal worden uitgevoerd. De vier vluchten die daar normaal gesproken nog tussenin plaatsvinden zijn wel geschrapt.

Bij de vluchten die nog wel worden uitgevoerd kan bovendien vertraging ontstaan, zo waarschuwt KLM. De overlast wordt veroorzaakt doordat het personeel van KLM’s Italiaanse partner Alitalia vrijdag staakt uit protest tegen een ontslagronde. Vanaf 15 oktober wordt het bedrijf vervangen door Italia Trasporto Aereo (ITA), maar die overgang betekent het ontslag van 7.200 van de 10.000 Alitalia-medewerkers.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button