fbpx
NieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Aansluitend onderhoud Aalsmeer- en Kaagbaan

In verband met onderhoud zullen de Aalsmeerbaan en Kaagbaan achtereenvolgens gesloten zijn voor het vliegverkeer.

De Aalsmeerbaan is met ingang van heden tot 13 oktober in onderhoud, de Kaagbaan van 13 tot 22 oktober. Tijdens het onderhoud zijn de betrokken start- en landingsbanen niet beschikbaar voor het vliegverkeer.

Vanwege groot onderhoud aan het kruispunt (taxibaan E1) tussen de Kaag- en de Aalsmeerbaan, zullen de werkzaamheden elkaar enkele dagen overlappen. Gelijktijdig vervangt de Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) het Instrument Landing System (ILS) van de Kaagbaan. Het onderhoudsteam herstelt het asfalt en de markeringen, de bekabeling en elektriciteit worden gecontroleerd.

Gewijzigd baangebruik

Tussen 27 september en 13 oktober zullen vliegtuigen gebruik moeten maken van de Kaagbaan en de Buitenveldertbaan. Tussen 11 en 13 oktober vindt onderhoud plaats op het kruispunt van de Kaag- en Aalsmeerbaan. Op die dagen zet de luchtverkeersleiding de Zwanenburgbaan in voor landingen vanuit of starts naar het zuiden.

Tijdens het onderhoud aan de Kaagbaan van 13 tot 22 oktober zal het vliegverkeer meer gebruik gaan maken van de Aalsmeerbaan, de Zwanenburgbaan en de Buitenveldertbaan. Op woensdag 20 oktober worden werkzaamheden uitgevoerd aan het kruispunt tussen de Aalsmeer- en Kaagbaan, waardoor ook de Aalsmeerbaan overdag niet beschikbaar zal zijn. Het verkeer zal naar verwachting de Zwanenburgbaan gebruiken voor landingen vanuit en starts naar het zuiden.

Door de vervanging van het landingssysteem is de Kaagbaan tot half november niet beschikbaar voor landingen onder alle zichtomstandigheden. Daardoor zullen de Aalsmeerbaan en de Zwanenburgbaan vaker als landingsbaan worden ingezet bij noordelijke wind of beperkt zicht.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button