fbpx
General aviationIncidentenNieuwsVeiligheid

Parachutistenvliegtuig vlak voor de baan verongelukt

Tijdens de landingsmanoeuvre ging het mis in Moorsele. De piloot, die alleen in het vliegtuig zat, raakte hierbij gewond. De ware toedracht wordt nog onderzocht.

Het ongeluk vond zaterdagavond plaats pal voor het vliegveld. “Het vliegtuig was gelukkig leeg, behoudens de piloot”, vertelt Frederik Vrommand van Skydive Flanders paracentrum Vlaanderen tegen VRT-nieuws. Normaal gezien kunnen er achttien parachutisten in mee. De piloot is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen landde het parachutistenvliegtuig van Skydive Flanders paracentrum Vlaanderen iets te vroeg. Het kwam op een akker terecht, net voor de landingsbaan, en belandde uiteindelijk op zijn vleugel. Volgens data op Flightradar24 gaat het om een Cessna 208B Super Cargomaster (OO-FFB). Het vliegtuig had die dag al achttien vluchten gemaakt om parachutisten te droppen.

© Flightradar24 (Niet van Lille vetrokken)

Er is een onderzoek gaande om de juiste toedracht van het ongeval te achterhalen. De plek van het ongeval, op de rand van het militaire vliegveld Moorsele, is afgesloten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer
Back to top button