fbpx
AirbusBoeingDuurzaamheidNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenTUITwente AirportVliegtuigen

Twente Airport aankomende weken extra druk

Twente Airport zal de aankomende drie weken drukker zijn dan normaal. Het vliegveld staat centraal in een onderzoek van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum. Bij ongeveer 250 testvluchten worden alternatieve naderingsroutes en -methoden onderzocht.

DREAMS

De testvluchten zijn onderdeel van het Europese project DREAMS. Het NLR gaat onderzoeken of vluchten een steilere aanvliegroute kunnen volgen. Ook wordt de baandrempel verder op de baan geplaatst. Deze twee maatregelen moeten ervoor zorgen dat er minder milieubelasting plaatsvindt. Tevens dient ook de geluidshinder te worden beperkt. Om de beoogde naderingen mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van satellietnavigatie.

NLR

Het NLR zal drie verschillende toestellen inzetten om de testvluchten uit te voeren. Naast de Cessna Citation van het NLR zelf komen ook een Boeing 737 van TUI en een Airbus A319 van Lufthansa in actie. Deze commerciële toestellen zullen elk ongeveer tien naderingen maken. De Citation zal ruim tweehonderd naderingen uitvoeren. Elke nadering wordt afgesloten met een touch and go of een go around. Deze activiteiten kunnen mogelijk zorgen voor geluidshinder in de omgeving. Om de overlast zo goed mogelijk te voorkomen publiceerde het NLR een dagelijkse planning. Op 8 oktober vinden de laatste testvluchten plaats.

Naderingen Twente Airport © NLR

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button