fbpx
AirbusIncidentenNieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigen

Romp Air India A320 vast onder brug

Het was een opmerkelijk gezicht in Delhi. Een oude Airbus A320 van Air India werd getransporteerd door een nieuwe eigenaar, waarschijnlijk richting schroothoop. De video op twitter is viraal gegaan.

Na de verkoop van een vliegtuig gebeurt het niet zelden dat kenmerken die aan de vorige eigenaar herinneren, worden verwijderd. Dit om ervoor te zorgen dat er geen connecties meer gemaakt worden tussen die machine en de luchtvaartmaatschappij waarvoor ze voorheen vloog, want dat kan in negatieve publiciteit resulteren. Met de afgedankte A320 waren de logo’s niet verwijderd. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. Vermoedelijk schatte de chauffeur de hoogte van de voetgangersbrug verkeerd in waardoor de Airbus klem kwam te zitten.

Het is niet de eerste keer dat een oud toestel van Air India vast komt te zitten onder een brug. In 2019 zat er een Boeing 737-200, die vloog voor India Post, ook muurvast. Toen zat de romp klem tussen een brugdeel en de dieplader van de vrachtwagen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button