fbpx
NieuwsNL NieuwsNL VliegveldenTwente AirportVliegtuigen

Alitalia-toestellen komen Twente Airport verrijken

Het eerste Alitalia-toestel is aangekomen op Twente Airport. De Embraer 175 wordt hier voor een langere tijd geparkeerd. In de aankomende weken volgen nog vier van deze vliegtuigen. De toestellen waren jarenlang actief voor de Italiaanse maatschappij. Nu het einde van Alitalia nadert keren de gehuurde machines terug naar de rechtmatige eigenaar, Nordic Aviation Captial (NAC), dat ervoor kiest ervoor ze langere tijd op Twente te stallen.

Opstelplaatsen

Het is niet de eerste keer dat er vliegtuigen voor langere tijd op Twente stilstaan. Eerder dit jaar nog stonden er zes Boeing 747’s van Lufthansa op de luchthaven geparkeerd. Deze toestellen zijn inmiddels vertrokken, de laatste op 20 september. Om deze vliegtuigen überhaupt op de luchthaven te kunnen houden, investeerde Twente Airport in nieuwe vliegtuigopstelplaatsen (VOP’s). Momenteel is er plaats voor acht machines. Vijf van die plaatsen worden nu gebruikt voor de Embraers. Pas als een nieuwe eigenaar zich meldt zullen die weer vertrekken.

Voorgangers

Naast de bekende 747’s van Lufthansa zijn er nog meer gasten geweest op de luchthaven. Zo stond een gloednieuwe Airbus A220 opgeslagen. Dit toestel was bedoeld voor de Russische luchtvaartmaatschappij Red Wings Airlines die op het laatste moment van de aanschaf afzag. Begin dit jaar nam Air Manas nam het vliegtuig op in de vloot.

AELS

Ook het vliegtuigontmantelingsbedrijf AELS beschikt over parkeerplaatsen. Deze plaatsen zijn uitsluitend voor toestellen die door het bedrijf uit elkaar worden gehaald. De machines blijven nooit lang op die plaats staan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button