fbpx
AirlinesNieuwsOnderwerpen

Southwest Airlines annuleert meer dan 1800 vluchten

Dit weekend annuleerde Southwest Airlines meer dan 1.800 vluchten, waardoor de reisplannen van duizenden passagiers werden verstoord en cabinepersoneel strandde.

Zondagmiddag stelde een woordvoerder van Southwest Airlines dat de annuleringen vrijdag begonnen ten gevolge van de weersomstandigheden op de luchthavens van Florida. De situatie verergerde toen zich onverwachts problemen aandienden met de luchtverkeersleiding in dezelfde regio. Volgens de FAA zijn de annuleringen veroorzaakt doordat Southwest Airlines te kampen heeft met een groot personeelstekort.

Geen enkele andere maatschappij meldde dit weekend soortgelijke dienstonderbrekingen. United Airlines had er slechts negen.

Personeelstekort bij Southwest

Door personeelstekort heeft Southwest afgelopen zomer vele vluchten moeten annuleren. Het betreft een aanhoudend probleem bij de maatschappij. De Transport Workers Union of America waarschuwde in juli dat het personeelstekort het moreel aantast en dat sommige werknemers melden dat zij zich uitgeput en overweldigd voelen.

Southwest zegt dat de maatschappij bezig is vliegtuigen en bemanning te herpositioneren om de normale vluchten te hervatten. “Met minder vluchten tussen steden in ons huidige schema, is het herstellen van de geannuleerde vluchten tijdens operationele uitdagingen moeilijker en langduriger,” aldus het bedrijf.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button