fbpx
AirlinesCoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

Ook KLM biedt VTL-vluchten aan: alleen voor gevaccineerden

Volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland kunnen binnenkort door middel van zogeheten ‘VTL-vluchten’ gemakkelijk naar Singapore reizen. KLM en Singapore Airlines bieden de vluchten binnenkort aan.

Nederland is door Singapore toegevoegd aan de zogeheten ‘Vaccinated Travel Lane’ (VTL). Dat betekent dat volledig gevaccineerde reizigers niet meer in quarantaine hoeven, mits zij met een VTL-vlucht naar Singapore vliegen. Voor vertrek moeten de passagiers nog wel een negatieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 48 uur, en moeten zij hun reisgeschiedenis van de afgelopen veertien dagen kunnen overleggen. Zowel KLM als Singapore Airlines hebben aangekondigd deze vluchten uit te voeren.

Singapore Airlines begint op 19 oktober met VTL-vluchten vanuit verschillende Europese landen, waaronder Nederland. KLM houdt tot en met het einde van deze maand nog het reguliere vluchtschema aan. Hierbij worden essentiële reizigers en vracht vervoerd naar Singapore, maar gaat het nog niet om VTL-vluchten. Vanaf 1 november zal KLM naast de reguliere vluchten twee keer per week, op maandag en zaterdag, met een Boeing 777 of 787 een VTL-vlucht naar Singapore uitvoeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button