fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en Bestemmingen

Qantas volgende maand weer terug naar Londen met 787

De CEO van Qantas heeft bevestigd dat de ‘Kangaroo Route’ tussen Australië en Londen via Darwin zal lopen wanneer de vluchten vanaf november worden hervat.

Het gaat om een tijdelijke vluchtplanning, waarbij de hub in Perth wordt ingeruild voor Darwin (Northern Territory). Wegens de sluiting van de grenzen in West-Australië zal dit tot minstens april 2022 duren. De route Sydney-Darwin-Londen begint op 14 november, de Melbourne-Darwin-Londen route op 18 december. Tevens vinden er nog onderhandelingen plaats over een mogelijke eerdere hervatting van de route vanuit Melbourne.

Belangrijke route

Alan Joyce, CEO van Qantas, zegt dat de nieuwe route via Darwin mogelijk wordt gemaakt dankzij de steun van de regering van het Northern Territory, ondanks de ongunstige omstandigheden die door Covid-19 zijn ontstaan. “De ”Kangoeroe-route’ is een van de meest iconische op het internationale netwerk van Qantas. Wij zijn verheugd dat Darwin een vitale rol zal spelen bij de heropening van Australië voor de wereld na de pandemie,” aldus Joyce. Qantas voerde de afgelopen twaalf maanden repatriëringsvluchten van Londen naar Darwin. Dit maakte deel uit van de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om Australiërs naar huis te brengen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button