fbpx
FinancieelGroningen AirportMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Nieuwe tegenslag voor Groningen Airport Eelde

Het faillissement van de Deense luchtvaartmaatschappij Great Dane Airlines slaat een gat in het vluchtaanbod van de noordelijke luchthaven.

Reisorganisatie BBI Travel, gevestigd op Eelde, wilde vanaf 19 december maar liefst 21 vluchten gaan uitvoeren op Scandinavian Mountains Airport. Dit vliegveld ligt op de grens van Zweden en Noorwegen in Dalarna. De nog nieuwe luchthaven ligt middenin een aantrekkelijk toeristisch gebied. Liefhebbers van de wintersport reizen graag af naar deze grootste skigebieden van Noorwegen (Trysil) en Zweden (Sälen), aldus BBI Travel. Verschillende vluchten in de kerst- en voorjaarsvakantie waren nagenoeg volgeboekt.

Nieuwe luchtvaartmaatschappij

De reisorganisatie gaat nu met spoed op zoek naar een nieuwe luchtvaartmaatschappij. Voor Groningen Airport Eelde zou de schade dus nog kunnen meevallen als BBI Travel snel een nieuwe partner vindt. Het zit de directie van Eelde dit seizoen niet echt mee nadat begin augustus ook al het Duitse Green Airlines alle vluchten moest annuleren. Deze luchtvaartmaatschappij huurde toestellen van German Airways, maar de samenwerking met dat bedrijf eindigde plotseling. German Airways eiste daarom maar liefst 11,3 miljoen euro. Ook Green Airlines gaf in eerste instantie aan op zoek te gaan naar een nieuwe partner voor het huren van vliegtuigen maar liet daarna niets meer van zich horen.

BBI Travel informeert klanten

BBI Travel zegt in een reactie dat alle klanten die een wintersportreis geboekt hebben direct zullen worden geïnformeerd als er een vervangende luchtvaartmaatschappij gevonden is. Daarvoor zijn er inmiddels in Duitsland, Denemarken maar ook in Nederland de eerste contacten gelegd.

Sjoerd Looijenga

Redacteur. Na een jarenlange journalistieke carrière in de omroepwereld stortte Sjoerd zich in 2019 op zijn andere passie: de wereld van de luchtvaart. Behalve voor Up in the Sky schrijft hij voor Piloot en Vliegtuig en AOPA Magazine.

Gerelateerde artikelen

Back to top button