fbpx
InnovatieNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenRotterdam The HagueVeiligheidVliegtuigen

Renovatie Rotterdam The Hague Airport

De taxibaan ‘Victor’ op Rotterdam The Hague Airport gaat gerenoveerd worden, meldt de luchthaven in een persbericht.

Op 25 oktober starten de werkzaamheden, overdag tussen zeven uur ’s ochtends en vijf uur ’s middags. Daarnaast wordt er ’s nachts ook wel gewerkt, een en ander afhankelijk van de vliegbewegingen op dat moment. De renovatie van de taxibaan gebeurt in meerdere fases. Aannemer KWS, de organisatie die de opknapbeurt uitvoert, vernieuwt veel onderdelen op en rondom de taxibaan.

Onder meer de fundatie bij V1 wordt aangepakt, evenals het asfalt. KWS brengt nieuwe markeringen aan en gaat de randgoten vervangen. Daarnaast plaatst de organisatie nieuwe baanverlichting en baanborden. Er komt LED-verlichting. Terwijl V2 tot en met V5 eerder onderhoud hebben gehad, krijgen V1 en V6 nu een opknapbeurt. KWS verbreedt V1 en V6.

Zeven fases renovatie Rotterdam The Hague Airport

De opknapbeurt van ‘Victor’ start met een deel tussen V1 en V3. Voor kerst zijn er drie fases. Na de kerst gaat KWS verder met het deel tussen V3 en V6. Dit gebeurt in vier fases. Van 25 december tot en met 9 januari vinden geen werkzaamheden plaats. Dan zijn er ook geen operationele beperkingen, laat Rotterdam The Hague Airport weten. In totaal duurt de hele opknapbeurt tot medio april 2022.

Fase 1

De eerste fase van de renovatie vindt plaats van 25 oktober tot 29 november. Rijbanen V1, V2 en een deel van taxibaan V en rijbaan Lima zijn afgesloten. Rotterdam The Hague Airport stelt platformstands A1, A2 en A2 beschikbaar.

Fase 2

Na 29 november (7:00 uur) gaat KWS tot 5 december (23:00 uur) verder met het vervangen van de naderingsverlichting aan de kant van 24. Tijdens deze werkzaamheden geldt een zevendaagse sluiting van baan 06/24. Alleen politie- en traumahelikopters kunnen dan gebruik maken van de Rotterdamse luchthaven.

Fase 3

Van 6 december tot 25 december zijn V3 en een deel van taxibaan V tussen VOP A2 en N gesloten. In tegenstelling tot fase 1 sluiten nu ook platformstands A1, A2 en A3.

In de aanbieding: KLM-staart op houten voetstuk

Nieuw in de webshop van Up: de KLM-staart op een houten voetstuk. Haal deze leuke toevoeging voor bijvoorbeeld je bureau in huis. Een must have voor alle KLM-fans! Bestel nu voor €29,95 inclusief verzending!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button