fbpx
AirlinesNieuwsRoutes en BestemmingenVliegtuigen

Lufthansa stelt laatste vlucht MD-11 uit

Volgens de planning bij Lufthansa zou de vlucht van New York JFK naar Frankfurt op 15 oktober de laatste zijn waarvoor de MD-11 nog operationeel ingezet zou worden. De Duitse luchtvaartmaatschappij ziet echter noodzaak de driemotorige jet nog één keer een route te laten vliegen. Hiermee kan het toestel zich nog één keer bewijzen.

Einde tijdperk

Lufthansa is de laatste maatschappij in Europa die het type nog in de vloot heeft. De D-ALCC is de laatste machine die nog ingezet wordt op vrachtroutes. Het toestel kwam in 1998 in de vloot. In die tijd heeft het vliegtuig vele vluchten uitgevoerd voor Lufthansa Cargo. Met het uitstel krijgt de D-ALCC nog twee extra dagen respijt op haar uitfasering.

In totaal vlogen er elf van deze vliegtuigen in Lufthansa-kleuren de wereld rond. Ook bij KLM en Martinair maakte dit type tri-jet lange tijd deel uit van de vloot. De machine is nog altijd erg geliefd bij spotters.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button