fbpx
AirlinesNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol Airport

Jet Airways 777 eindelijk vertrokken van Schiphol | Video

Met de nieuwe registratie N377CL vliegt de Boeing 777-300(ER) van voormalig Jet Airways naar Victorville in de VS.

Rond 12 uur ‘s middags vertrok de 777 vanaf de Aalsmeerbaan richting haar eindbestemming. Ongeveer een maand geleden is het toestel voor iets meer dan negen miljoen dollar verkocht aan de IAG Aero Group. De vlucht naar Victorville duurt zo’n tien uur. Daar wordt het vliegtuig gedemonteerd voor onderdelen.

De 777 van Jet Airways stond sinds 10 april 2019 aan de grond op Schiphol-Oost. De Indiase luchtvaartmaatschappij zat in financieel noodweer. Omdat het bedrijf veel openstaande en onbetaalde rekeningen had uitstaan in Nederland, werd de Boeing aan de grond gehouden als onderpand. Er zijn verschillende pogingen gedaan om de machine te verkopen. Begin 2020 toonde KLM serieuze interesse in de Triple, maar als gevolg van de coronacrisis die vervolgens uitbrak kwam het niet tot een deal.

© Flightradar 24

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button