fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkSchiphol AirportVeiligheid

Man klimt met schaar op balie geldwisselkantoor Schiphol

Zaterdagavond klom een man over de balie van een geldwisselkantoor op Schiphol. In zijn hand had hij een schaar, meldt RTL Nieuws.

Waarom de man overging tot deze actie is volgens het niet medium niet duidelijk. Er vielen geen gewonden. Het personeel achter de balie liet weten ‘enorm geschrokken’ te zijn. Zo nodig kunnen zij gebruik maken van slachtofferhulp.

De gealarmeerde marechaussee was snel aanwezig op de plek van het voorval en overmeesterde de man. Hij wordt verhoord.

Drukte Schiphol

Het incident gebeurde precies aan het begin van de herfstvakantie. In de periode van 15 tot en met 31 oktober verwacht de luchthaven ongeveer twee miljoen reizigers. Dat betekent dat er drie keer zoveel mensen via Schiphol reizen als een jaar geleden. Ondanks de hoopgevende verwachtingen blijft het niveau nog ver achter ten opzichte van 2019, het laatste jaar vóór de coronapandemie.

Met het oog op de verwachte twee miljoen reizigers rest ook de vraag of Schiphol de drukte aan kan. Afgelopen weekend stonden er al lange rijen in de vertrekhallen. De grootste luchthaven van Nederland waarschuwde dat het een ‘piekdag’ zou kunnen worden.

Deze zomer kampte Schiphol met tekorten op diverse plekken. Onder meer bij de grondafhandeling was te weinig personeel. Dat leidde ertoe dat reizigers lang op hun koffers moesten wachten en sommige vluchten zonder koffers vertrokken. Daarnaast nam de werkdruk op beveiligers toe die er al langer werkten doordat nieuwelingen nog niet alle taken konden uitvoeren.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button