fbpx
CoronavirusMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRoutes en BestemmingenSchiphol AirportTransaviaVeiligheid

Vliegverkeer tussen Marokko en Nederland stilgelegd

Vanaf donderdag geldt een vliegverbod tussen Marokko en Nederland.

Het besluit komt vanuit de Marokkaanse regering en is genomen vanwege zorgen om de oplopende coronabesmettingen. Le360 laat weten dat in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland nieuwe varianten waargenomen zouden zijn. Vluchten tussen die landen liggen daardoor enige tijd stil.   

Een officiële bevestiging is vooralsnog niet uitgegeven door het staatspersbureau. Eerder legde de Marokkaanse overheid het vliegverkeer met Rusland ook al stil. Dit had dezelfde reden als de sluiting van de route Marokko-Nederland. Vluchten naar België zijn daarentegen nog wel mogelijk.

Transavia wil reizigers alsnog ophalen

Transavia laat aan NU.nl weten dat zij de vluchten vanaf donderdag annuleert. Woensdag vertrekken nog twee vluchten met passagiers naar Marokko. Wél wil de maatschappij daarna met lege vliegtuigen richting Marokko vliegen. Op die manier kunnen reizigers alsnog terug naar Nederland vliegen. ‘’Op dit moment is de situatie ook onzeker en wordt de impact op onze vluchten naar Marokko onderzocht’’, schrijft de maatschappij op Twitter.

Niet het eerste inreisverbod van Marokko

Het is niet de eerste keer dat Marokko een inreisverbod voor Nederland instelt. Begin dit jaar deed de Marokkaanse overheid dat ook. De reden daarvan was net zoals het recente inreisverbod het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus en de varianten daarvan. Naast Nederland golden deze verboden ook voor België, Duitsland, Turkije en Zwitserland.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button