fbpx
Eindhoven AirportMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRotterdam The HagueRoutes en BestemmingenSchiphol AirportVeiligheidVliegtuigen

Zware windstoten leiden tot vertragingen op Schiphol

Reizigers die vandaag een vlucht maken vanaf of naar Schiphol hebben te maken met vertragingen die flink kunnen oplopen. Ook de annulering van een vlucht behoort tot de mogelijkheden. Het is code geel voor onder andere Noord-Holland.

Weeronline laat weten dat de onstuimige weersomstandigheden voor de noordwestelijke- en noordelijke kustgebieden tot morgenavond aanblijven. De noordwestenwind blijft ‘hard tot soms stormachtig’ aan zee. In de omgeving van Schiphol verwacht Weeronline windstoten die kunnen oplopen tot 90 kilometer per uur.

Vluchten landen en vertrekken later

Een woordvoerder van Schiphol meldt aan de NOS dat reizigers rekening moeten houden met vertragingen. Daarnaast kunnen vluchten zelfs geannuleerd worden. Schiphol adviseert passagiers de actuele vluchtinformatie in de gaten te houden. Uit gegevens van Flightradar24 blijkt dat aankomende vluchten bijna drie uur vertraging kunnen oplopen. Dat geldt ook voor vertrekkende vliegtuigen. Ondanks dat vluchten door de weersomstandigheden later vertrekken, zijn er ook toestellen die op tijd opstijgen en landen.

Buitenveldertbaan

Aan het begin van de ochtend vertrokken de vliegtuigen vanaf de Polderbaan. Later veranderde dat naar de Zwanenburgbaan, maar aan het einde van de ochtend besloot Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) anders: vliegtuigen vertrekken en landen vanaf de Buitenveldertbaan.

Vertragingen in korte tijd op Schiphol

Twee weken geleden kampte als gevolg van mist Schiphol ook met vertragingen. Echter, dankzij landingssystemen is het mogelijk met slecht zicht vliegtuigen te laten landen op de grootste luchthaven van Nederland. Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport ondervonden toen vooral veel problemen door de mist.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button