fbpx
NieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Ludiek protest in Rome door ex-Alitalia-stewardessen

Een groep ex-Alitalia-stewardessen protesteerde afgelopen week op een plein in de Italiaanse hoofdstad. De oud-medewerkers zijn het niet eens met het beleid van de nieuwe maatschappij ITA. Deze opvolger nam slechts 3.000 van de 10.000 medewerkers over van het failliete Alitalia.

In één klap stonden 7.000 mensen op straat. Het personeel dat nu voor ITA werkt krijgt ook nog eens minder betaald dan voorheen. Hierop besloten tientallen ex-stewardessen te protesteren op een plein in Rome.

Tijdens deze ludieke actie gingen ze uit de kleren. Gelijktijdig trokken ze het oude Alitalia-uniform uit. Uiteindelijk stonden de oud-medewerkers minutenlang stil in slechts een onderjurk en op blote voeten. Na de stilte werden kleding en schoenen weer bij elkaar geraapt en riepen ze eensgezind: “Wij zijn Alitalia!”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button