fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Pushbacktruck rijdt in op Ryanair-toestel | Foto’s

Een Boeing 737-800 van Ryanair is afgelopen week zwaar beschadigd geraakt nadat een pushbacktruck het toestel raakte.

Het incident gebeurde een kleine week geleden op het Londense Stansted Airport. De 737 stond geparkeerd op het onderhoudsplatform toen een pushbacktruck met de voorkant op de buik van het vliegtuig inreed. Het is niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar zoals te zien is op onderstaande foto’s heeft het toestel aanzienlijke schade opgelopen.

Het lijkt erop dat er niemand gewond is geraakt. De truck werd de volgende dag uit de romp van het Ryanair-toestel getakeld, waarna de schade goed kon worden opgenomen. Er bleek een groot gat in de onderkant van de romp te zijn ontstaan. Doordat de metalen constructie van het vliegtuig beschadigd is geraakt, zal de 737 naar verwachting wekenlang onderhoud moeten ondergaan. In de tussentijd zal ook een onderzoek naar het voorval worden ingesteld.

Incidenten met pushbacktrucks komen relatief gezien weinig voor, al vond eerder dit jaar op de luchthaven van Los Angeles wel een voorval plaats met een Airbus A320 van JetBlue. Het toestel reed daarbij over zijn eigen pushbacktruck heen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button