fbpx
AirbusAirlinesIncidentenNieuwsVeiligheid

Vogel zorgt voor flinke deuk in neus Lufthansa A321neo

Een vogel is afgelopen weekend tegen de neus van een Airbus A321neo van Lufthansa aangevlogen.

Het toestel, dat twee uur en drie kwartier ervoor uit Frankfurt was vertrokken, naderde de luchthaven van Heraklion (Kreta) toen het incident plaatsvond. Enkele minuten voor de landing kreeg vlucht LH1554 te maken met een birdstrike. Een vogel raakte daarbij de neus van het toestel. Het voorval zorgde niet onmiddellijk voor grote gevaren, dus het vliegtuig kon haar landing veilig afmaken.

Eenmaal aan de grond bleek dat de vogel zijn sporen zeker had nagelaten op een van de nieuwste Airbus A321neo’s in de Lufthansa-vloot. De neus, die gemaakt is van glasvezel, heeft een flinke deuk opgelopen. In de neus bevinden zich belangrijke radarsensoren, waardoor deze – in combinatie met de hoge snelheid waarop het voorval zich voltrok – vatbaarder is voor schade.

De commerciële retourvlucht naar Frankfurt kon vanzelfsprekend niet door het vliegtuig, de D-AIEF, worden uitgevoerd. Wel is het toestel gisteren zonder passagiers weer teruggevlogen naar Frankfurt. Daar zal de A321neo verder onderhoud ondergaan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button