fbpx
Eindhoven AirportMaastricht AirportMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkRoutes en BestemmingenTransaviaVeiligheidVliegtuigen

Vliegtuigen wijken uit na problemen Eindhoven Airport

Het vliegverkeer op Eindhoven Airport is zondag om 10:30 uur weer hervat nadat de luchthaven met technische problemen kampte, meldt Eindhovens Dagblad.

Als gevolg van technische problemen in de lokale verkeerstoren waar vooralsnog weinig details van bekend zijn, liet Eindhoven Airport weten dat dit zou kunnen leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten. Dit zorgde voor flinke drukte op de Noord-Brabantse luchthaven. Het is niet de eerste keer dat het vliegverkeer op Eindhoven Airport stilligt. Op 17 juni 2020 vonden enige tijd geen vliegbewegingen plaats doordat de luchtverkeersleiding met problemen met de radioverbinding kampte.

Vertragingen en annuleringen

Veel vertrekkende vluchten liepen vertraging op. Op de website van Eindhoven Airport staat bij de vertrektijden dat onder meer een Transavia-vlucht naar Krakow bijna vier uur later vertrekt dan gepland. Een vlucht van Ryanair naar Lissabon stijgt voorlopig zelfs om 15:30 uur op in plaats van 8:45 uur.

Daarnaast zijn vooralsnog twee vluchten geannuleerd. De eerste is de Transavia-vlucht HV6517 naar Ibiza, die op zondagochtend om 7:00 uur zou vertrekken. De tweede is de HV5395 richting Rhodos. Naast de vertragingen en annuleringen weken enkele vliegtuigen uit naar andere luchthavens. Vluchten uit Malaga, Rome en Warschau landden uiteindelijk op Weeze Airport.

Vliegverkeer Eindhoven Airport start op

Om 10:30 uur werd het vliegverkeer weer opgestart. De Telegraaf meldt dat reizigers per bus naar Maastricht Aachen Airport gebracht worden om vanuit daar te vertrekken. Bij de aankomsttijden op Eindhoven Airport staat dat onder meer twee vluchten van Wizz Air uitweken naar de luchthaven in Limburg, evenals een Ryanair-vlucht uit Dublin.  

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button