fbpx
AchtergrondAirbusEditors choiceNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkSchiphol AirportVliegtuigen

Emirates in nieuwe Expo Dubai-outfit geland op Schiphol

Het was allemaal erg onzeker: komt ie wel, komt ie niet? En hij arriveerde vandaag op Schiphol, de bontgekleurde Airbus A380 waarmee Emirates aandacht vraagt voor de Dubai Expo.

De eerste berichten die erop wezen dat de door de regering van de Verenigde Arabische Emiraten vandaag met een bontgekleurde Airbus A380 richting Schiphol zou komen, werden algauw tegengesproken. In plaats van de feestelijk uitgedoste A6-EOT zou mogelijk toch een van haar zusjes in de gewone livery Schiphol aandoen. Maar degenen die het risico wilden nemen om een kijkje te gaan nemen en de regen voor lief namen, werden aangenaam verrast.

Al vaker een speciale livery

De Dubai Expo is de 35ste universele wereldtentoonstelling. Op de motoren van de uitbundig versierde reuzenjumbo van Emirates staat de periode vermeld waarin de Expo plaatsvindt. Het vliegtuig vloog eerder ook al in een speciale blauwe balletjesjas rond met het oog op de Expo die echter een jaar is uitgesteld vanwege de coronapandemie. Sinds 16 oktober was ze uit de lucht om die jas uit te trekken. Maar vandaag koos de luchtreus in haar nieuwe outfit voor het eerst weer het luchtruim. De A6-EOT vloog al vaker rond in een speciale livery. Eerder sierde een voetbalteam haar romp vanwege ‘’The 2016 International Champions Cup”. Dit betreft een vriendschappelijke competitie voor de rijkste teams van Europa waarmee veel geld te verdienen was. Paris Saint German won het toernooi en maakte voor de buitenlandse uitwedstrijden voor het vervoer gebruik van de diensten van sponsor Emirates. Vandaar maatschappij ook toen een speciale beschildering.

Niet de enige bij Emirates

De A6-EEU en de A6-EUE vliegen in dezelfde bontgekleurde feestjas de wereld rond als de A6-EOT.

Vooruitblik op de toekomst

Meer dan 190 landen kunnen tijdens de Dubai Expo niet alleen laten zien wat zij te bieden hebben op gebied van innovatie en duurzaamheid maar ook welke oplossingen zij hebben die kunnen bijdragen aan het oplossen van mondiale problemen. Een vooruitblik op de toekomst van de commerciële luchtvaart maakt hiervan in het Emirates Pavillion, in het Opportunity District en op loopafstand van de Al Wasl Dome, ook deel uit. Met behulp van interactieve, ‘multisensorische’ installaties kunnen bezoekers kunnen die ervaren.

Bekijk de beelden van de aankomst op Schiphol

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button