fbpx
CoronavirusNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenSchiphol AirportVeiligheidVliegtuigen

Ook op Schiphol maatregelen aangescherpt

De mondneuskapjesplicht keert terug, ook op Schiphol. Dat maakte demissionair premier Mark Rutte dinsdagavond bekend op de persconferentie.

Halverwege september was alleen nog ná de beveiligingscontrole een mondkapje verplicht, én evenzeer in het vliegtuig. Dat betekende dat tijdens de check-in reizigers geen gezichtsmasker hoefden te dragen. Daar komt vanaf zaterdag 6 november verandering in.

Doordat het aantal besmettingen in Nederland weer enorm toeneemt, besloot het demissionair kabinet de maatregelen aan te scherpen. Op Schiphol moeten reizigers weer anderhalve meter afstand van elkaar houden. Tegenover NH Nieuws laat een woordvoerder van de luchthaven weten dat via het omroepsysteem mensen attent gemaakt worden op het dragen van een mondneuskapje.

Niet terug bij af

Ondanks dat Rutte en demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge maatregelen aankondigden, betekent het niet dat álle maatregelen terugkomen zoals vóór halverwege september. Onder meer vrienden en familieleden kunnen nog steeds de vertrekhal in om hun geliefden op te halen en/of weg te brengen.

Mensen die op Schiphol Plaza en in de vertrek- en aankomsthallen een bezoek wilden brengen aan de horeca, moesten hun coronatoegangsbewijs laten zien. Echter, na de beveiligingscontrole hoefde dat niet. Daarnaast zijn reizigers nog steeds verplicht voor de security voor bijna iedere bestemming een negatieve test en/of Digitaal Corona Certificaat te laten zien.

Sporen nagelaten op Schiphol

Schiphol hoeft niet heel veel voorbereidingen te treffen voor de maatregelen die komende zaterdag ingaan. Veel afstandsstickers bevinden zich nog op de grond. Tevens zijn de spatschermen nog steeds in gebruik. De luchthaven moet alleen extra banners plaatsen en het omroepbericht voor de gezichtsmaskers aanpassen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button