fbpx
AirlinesCoronavirusKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

KLM weer met Europese toeristen naar de VS

De VS heft vanaf vandaag de inreisbeperkingen op, waardoor KLM en andere Europese luchtvaartmaatschappijen weer de mogelijkheid krijgen om toeristen naar de VS vliegen.

Vanaf vandaag brengt KLM gevaccineerde Europese reizigers die in het bezit zijn van een negatieve PCR-test weer naar de Verenigde Staten. Het was voor reizigers vanuit de Europese Unie anderhalf jaar lang niet of nauwelijks mogelijk om naar de Verenigde Staten te reizen. Vanaf vandaag kunnen zij weer gebruikmaken van de 64 wekelijkse vluchten naar 11 bestemmingen van KLM. De heropening van de Verenigde Staten is vooral goed nieuws voor KLM en Delta Air Lines, die samen de Amerikaanse markt op Schiphol domineren.

Alle bestemmingen die KLM voor het begin van de coronacrisis in de winter direct aanvloog zijn op dit moment weer beschikbaar. Het gaat om Los Angeles, San Francisco, Chicago, Boston, Atlanta, New York, Washington, Minneapolis en Houston. Door de Amerikaanse versoepelingen worden er tot slot ook vluchten naar Las Vegas en Miami uitgevoerd.

Vandaag is een feestelijke dag voor iedereen die zo lang de Verenigde Staten niet heeft kunnen bezoeken. Wij kijken er naar uit om weer te doen waar we goed in zijn: mensen bij elkaar brengen. Reizen draait om persoonlijke connecties, dat is waar we allemaal voor staan bij KLM. Voor ons is dit een kantelpunt, een belangrijke stap uit de crisis. Doordat we deze vluchten nu, met inachtneming van alle COVID-eisen, weer met meer bezetting kunnen uitvoeren zet KLM weer een volgende stap richting financieel herstel.

Pieter Elbers, CEO van KLM

Ook in het Verenigd Koninkrijk wordt de heropening van de Verenigde Staten gevierd. Twee toestellen van British Airways en Virgin Atlantic vertrokken tegelijkertijd richting de VS vanaf Londen Heathrow:

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button