fbpx
BoeingMaatschappijenNieuwsNL NieuwsNL VliegveldenOpmerkelijkPiloten en CrewSchiphol AirportTransaviaVeiligheidVliegtuigen

Transavia 737 keert terug naar Amsterdam

Kort na vanaf Schiphol te zijn opgestegen keerde vanochtend een Boeing 737-800 van Transavia terug naar deze luchthaven.

Het vliegtuig, met registratie PH-HZL, steeg 11:30 uur op. Dat was al een uur en een kwartier later dan oorspronkelijk gepland. 25 minuten later stond het toestel van Transavia alweer veilig aan de grond op Schiphol. ‘’Wegens een technische storing hebben de piloten uit veiligheidsredenen besloten terug te keren naar Amsterdam’’, licht een woordvoerder van Transavia toe bij Up in the Sky.

De passagiers vliegen later vandaag alsnog naar de Portugese stad. ‘’Ze worden naar een ander vliegtuig gebracht. Verwacht wordt dat ze binnen nu en drie uur hun reis richting Porto voort kunnen zetten.’’

Transavia keert vroeg terug

Op Flightradar24 is te zien dat de 737 van de dochtermaatschappij van KLM kort na take-off terugkeerde. Het toestel vertrok in oostelijke richting vanaf de Buitenveldertbaan. Vervolgens zette de PH-HZL de route richting het zuiden van Nederland voort, maar ter hoogte van Woerden keerden de piloten om. Uiteindelijk landde het vliegtuig op de Polderbaan.  

Ter hoogte van Woerden keert het Transavia-toestel om. © Flightradar24.com

Eerder incident

Eind oktober kampte een 737 van Transavia met een kleine brand in het landingsgestel. Nadat de PH-HXG op Schiphol landde, rukte de brandweer uit. Het vliegtuig kwam uit het Spaanse Sevilla. Na de landing werden de passagiers uit voorzorg geëvacueerd. Via de vleugels en ‘slides’ konden zij de machine veilig verlaten. Het vliegverkeer leek geen hinder te ondervinden van het incident.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button