fbpx
AirbusAirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkPiloten en CrewRoutes en BestemmingenVliegtuigenVliegvelden

British Airways zet A380 in op Europese bestemmingen

British Airways vliegt de hele maand november met haar Airbus A380 op Frankfurt en Madrid, meldt Simple Flying.

Als reden noemt de Engelse luchtvaartmaatschappij de crewtraining. Op deze manier bereidt het cabinepersoneel zich voor op de langeafstandsvluchten met de A380. Dit toestel stond lange tijd aan de grond wegens de coronacrisis. British Airways zegt dat het doel is om in december dit type weer in gebruik te nemen. Dan vliegt de maatschappij naar Miami, Los Angeles en Dubai.

British Airways vliegt twee keer per dag

Het vliegtuig komt dagelijks twee keer in actie. Van zondag tot vrijdag vertrekt de A380 om 7:10 uur lokale tijd vanuit Londen Heathrow naar Frankfurt. Nadat het toestel daar anderhalf uur aan de grond heeft gestaan, vliegt de A380 van British Airways om 11:25 uur terug naar Heathrow. Vervolgens stijgt de machine om 15:15 uur op met Madrid als bestemming. De luchtreus keert om 20:15 uur terug naar Londen.

In het weekend draait de Engelse maatschappij het schema om. Dan vliegt de A380 ’s ochtends naar Madrid. Net zoals doordeweeks komt het vliegtuig weer terug naar Heathrow om ’s middags de route richting Frankfurt voort te zetten.

Economy en Businessclass

Voor deze vluchten verkoopt British Airways alleen stoelen in economy- en businessclass. De stoelplattegrond van de A380 wijst uit dat op het bovendek geen stoelen geboekt kunnen worden. Dat is opmerkelijk, omdat de premium economycabine wordt getoond als onderdeel van de economyclass. Het bovendek bestaat uit de businesscabine. Eerder zette Lufthansa ook een 747-8 in op korteafstandsvluchten, onder meer naar Mallorca. Toen bracht de maatschappij vier cabines terug tot twee.

Sander Lamers

Redacteur. Toen Sander zeven jaar was en met zijn familie naar Griekenland vloog, raakte hij verknocht aan de luchtvaart. Regelmatig gaat Sander naar Schiphol om vliegtuigen te spotten en te fotograferen. Ook tijdens zijn vakanties bezoekt hij vliegvelden met hetzelfde doel. Terwijl hij nu vooral schrijft over luchtvaart deed hij dit eerder over voetbal en de Formule 1.

Gerelateerde artikelen

Back to top button