fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsOpmerkelijkPiloten en Crew

Rechtbank wil appjes Ryanair-CEO O’Leary lezen

De Ierse rechter wil dat berichten van Ryanair-topman Michael O’Leary worden doorzocht.

In 2019 dreigden leden van de Ierse pilotenvakbond met een staking teneinde hogere salarissen met Ryanair overeen te komen. Een rechterlijke uitspraak voorkwam uiteindelijk dat het echt tot een staking kwam, maar Ryanair spande desalniettemin een rechtszaak tegen de vakbond en enkele piloten aan om de geleden financiële schade vergoed te krijgen. De vakbond zou namelijk geen mogelijkheid hebben gegeven voor onderling overleg en mediation.

Intussen heeft de zaak een onverwachte wending gekregen. De Ierse rechtbank heeft namelijk besloten dat de berichten en correspondentie van Ryanair-CEO Michael O’Leary moeten worden doorzocht en verzameld als onderdeel van de bewijsvoering. Het gaat daarbij ook om appjes die via WhatsApp of andere media zijn verstuurd. Ook als O’Leary zelf slechts minimaal betrokken was bij de gedreigde staking moeten de berichten van de rechter openbaar worden gemaakt.

Ryanair probeerde de maatregel nog te voorkomen door te stellen dat de rechtbank beter de berichten van de assistent van O’Leary kon doorzoeken. Deze assistent zou volgens het bedrijf namelijk ook toegang hebben tot de relevante communicatie. De rechtbank ging in dit verweer echter niet mee.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button