fbpx
AirlinesDuurzaamheidNieuwsNL NieuwsTransavia

Thuis je bagage inchecken: het kan bij Transavia

Transavia-passagiers kunnen dankzij een nieuwe service sinds gisteren hun (ruim)bagage thuis inchecken.

Reizigers kunnen de service via transavia.luggo.nl vanaf 35 euro per twee koffers boeken. Een koerier komt dan langs om de ruimbagage thuis in te checken. Vanuit daar zorgt de Luggo-koerier ervoor dat de koffers uiteindelijk het vliegtuig bereiken, zodat de passagiers de koffers niet meer zelf mee hoeven te nemen. “Reizigers willen veiliger en makkelijker reizen. Bagageafhandeling moet en kan anno 2021 veel makkelijker en comfortabeler. Reizen met het vliegtuig, en met name het incheckproces voor bagage, wordt vaak als stressvol ervaren,” vertelt Raoul Nijlhof, CEO van het bedrijf achter Luggo. “De opluchting die men voelt ná het inchecken op de luchthaven brengen we met Luggo naar de voordeur van reizigers. Passagiers kunnen met een ontspannen gevoel richting het vliegveld. We zijn blij dat naast Corendon nu ook Transavia deze service mogelijk maakt voor haar passagiers.”

Volgens Transavia en Luggo kan de nieuwe service er ook voor zorgen dat reizen duurzamer wordt. “Bij het meenemen van bagage hebben mensen snel de neiging om de auto te verkiezen boven het openbaar vervoer. Omdat onze vervoerder deze dienst op zich neemt, waarbij de bagage van meerdere gezinnen en gezelschappen efficiënt kan worden gecombineerd, verwachten we dat dit zal leiden tot minder autoverkeer naar luchthavens in Nederland. Onze ambitie is om 30 procent van de mensen die normaal gesproken voor de auto zouden hebben gekozen, door het gebruik van Luggo nu kiezen om met het openbaar vervoer naar de luchthaven te komen,” aldus Nijlhof.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button