fbpx
737 MAXAirlinesBoeingDuurzaamheidFinancieelIncidentenInnovatieNieuwsVeiligheidVliegtuigen

Boeing ziet tweede lichtpunt op rij

Voorafgaand aan de Dubai Airshow gaf senior vicepresident van commerciële verkoop en marketing van Boeing, Ihsanne Mounir, aan dat de vliegtuigbouwer dicht bij een oplossing is voor de problemen met de Dreamliner.

De Boeing 787 kreeg met verschillende problemen te maken. Eind 2020 legde de Amerikaanse vliegtuigbouwer de leveringen stil, omdat de Dreamliner met elektrische problemen kampte. Toen die waren opgelost diende het volgende probleem zich aan. In mei 2021 moesten de toestellen aan de grond blijven staan wegens technische problemen.

Nog geen maand duurde het voordat het volgende probleem vastgesteld werd. De ‘rimpels’ in het voorste drukschot (onderdeel van de drukcabine in de neus, red.) van het vliegtuig functioneerden niet naar behoren. Daarnaast bleken titaniumonderdelen ondeugdelijk te zijn geproduceerd. 

Licht aan einde van tunnel voor Boeing

Vooralsnog liggen de leveringen van de Dreamliner stil. NU.nl bericht echter dat daar volgens Mounir snel verandering inkomt. Wat precies de oplossing is voor de problemen noemt het medium niet. Een antwoord op de vraag hoelang het gaat duren voordat Boeing de leveringen aan klanten hervat, blijft ook nog uit. Maar wel laat hij weten dat de hervatting op niet al te lange termijn plaatsvindt. Echter, als Boeing denkt dat de problemen verholpen zijn, moeten specifieke instanties eveneens goedkeuring geven voordat de machine definitief de lucht in mag.

Met de 777X die verscheen op de Dubai Airshow, lijkt Boeing uit het dal te klimmen. Door allerlei problemen met de Dreamliner, de 777X en de crashes van de 737 MAX, kreeg de Amerikaanse vliegtuigbouwer het de afgelopen twee jaar zwaar te verduren. De stijgende lijn is inmiddels ingezet met de 737 MAX die al enige tijd vliegt, de 777X die haar internationale debuut maakte en de oplossingen die in de lucht zitten voor de problemen van de Dreamliner.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button