fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegvelden

Vliegverkeer Atlanta ontregeld na ‘per ongeluk’ gelost schot

Op de luchthaven van Atlanta, Amerika, is zaterdag enige tijd het vliegverkeer ontregeld nadat er een vuurwapen was afgegaan in de terminal. Een woordvoerder van de politie meldt dat het gaat om een ‘per ongeluk’ gelost schot op Atlanta International Airport.

Per ongeluk schot gelost

Zaterdagmiddag bevestigde de luchthaven van Atlanta dat er een schot gelost was rond het beveiligingsgebied van het vliegveld. Als snel werd vermeld dat het om een onopzettelijk schot ging. Het waren twee chaotische uren, totdat alles weer normaal kon opereren. Getuigen beschrijven dat er grote chaos was nadat de schoten waren te horen. Er zijn drie gewonden, alle drie hebben zij geen levensbedreigende verwondingen.

Het zou gaan om een passagier van 42 jaar oud. Hij was bekend bij de politie en er stond een arrestatiebevel uit. De politie gaat verder onderzoeken hoe het incident plaats heeft kunnen vinden.

Drukke tijd

Het incident speelde zich af rond het drukste moment op de luchthaven. Zeker nu veel Amerikanen rond Thanksgiving reizen naar familie en vrienden was het erg druk op Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport. Gelukkig bleef het enkel bij wat vertraging.

Op Twitter gaf de Amerikaanse luchthaven duidelijkheid.

Bekijk hier de officiële verklaring na het geloste schot op Atlanta Airport.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button