fbpx
AirbusDefensieGroningen AirportMilitairNieuwsNL NieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigenVliegvelden

Bijzonder: A330 MRTT landt op Eelde | Video

Een bijzondere gast op Groningen Airport Eelde: gisteren bracht een A330 MRTT van de Koninklijke Luchtmacht een bezoekje aan de luchthaven.

De T-055 voerde een trainingsvlucht uit boven de Waddenzee. Tijdens de oefening week het toestel kort uit naar Groningen Airport Eelde. Vooraf aan de landing vloog de A330 laag over Drachten en Groningen. Na het flitsbezoekje vertrok het vliegtuig weer in de richting van de Waddenzee.

© FlightRadar24

A330 MRTT

De A330 MRTT is de vervanger van de onlangs uitgefaseerde KDC-10. In plaats van ‘eigen’ tankers aan te schaffen heeft Nederland gekozen om samen te werken met een aantal Europese partners. Samen met onder meer Duitsland, België, Noorwegen en Tsjechië zijn negen A330 MRTT (Multi Role Tanker Transport)-toestellen aangeschaft. Vijf hiervan zullen op Eindhoven worden gestationeerd. Inmiddels hebben drie A330-tankers Eindhoven al als thuisbasis. De Airbus kan worden ingezet als tankervliegtuig maar leent zich ook goed voor het vervoer van personeel en materieel. Het toestel speelde onlangs nog een grote rol in de Afghanistan-evacuaties.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button