fbpx
CoronavirusMilitairNieuwsOpmerkelijk

Duitse luchtmacht verplaatst coronapatiënten

De Duitse luchtmacht gaat coronapatiënten verplaatsen uit volle ziekenhuizen in het zuiden van Duitsland, zo meldt Reuters.

Het aantal coronagevallen stijgt in Duitsland de afgelopen weken gestaag, van zo’n 10.000 dagelijkse besmettingen eind oktober naar 76.000 besmettingen vandaag. Dat is het hoogste aantal besmettingen in één dag tot nu toe in Duitsland. Intussen zitten sommige ziekenhuizen in het zuiden van het land aan hun limiet.

De Duitse luchtmacht zal daarom vandaag enkele ernstig zieke coronapatiënten vanuit het zuidelijke Memmingen vervoeren naar Münster. Het is de eerste keer dat de luchtmacht een vliegtuig inzet om patiënten te verplaatsen. Het zou gaan om een A310 MRTT die speciaal is uitgerust om intensieve zorg te verlenen. Ondertussen heeft Duitsland net als Nederland extra inreismaatregelen getroffen voor reizigers die afkomstig zijn uit het zuiden van Afrika. Daar werd deze week een nieuwe variant ontdekt die mogelijk zeer besmettelijk zou zijn. Alleen mensen met een Duits paspoort mogen nog terugvliegen, waarna ze veertien dagen in quarantaine moeten.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button