fbpx
IncidentenMaastricht AirportNieuwsNL NieuwsVeiligheidVliegvelden

Luchthaven Maastricht ontruimd na bommelding

Maastricht Aachen Airport is gisteren ontruimd na een bommelding.

Aan het begin van de avond bleek dat het om een valse bommelding ging. Er waren geen vluchten gepland en dus ook geen passagiers in de terminal. Het personeel dat zich op de luchthaven bevond heeft na de melding de gebouwen verlaten. De Marechaussee zette een explosievenhond in om onder meer de vertrekhal uitgebreid te doorzoeken. Ook de omgeving rond de luchthaven werd afgezet.

(Valse) bommeldingen komen in de luchtvaart met enige regelmaat voor, ook in Nederland. Zo kreeg de Marechaussee op Schiphol eind vorig jaar te maken met twee bommeldingen die slechts enkele dagen na elkaar werden gedaan. In dergelijke gevallen schaalt de Marechaussee op en wordt de omgeving rond de locatie van het incident afgezet. Ook rukken doorgaans de verschillende hulpdiensten uit.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button