fbpx
AirlinesBoeingIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheid

Man aangetroffen in landingsgestel 737 | Video

In Miami is zaterdag een 26-jarige man levend aangetroffen in de ruimte van het landingsgestel van een Boeing 737-800 van American Airlines.

Kort voor de opmerkelijke vondst landde het toestel met vluchtnummer 1182 in Miami na een 2,5 uur durende vlucht vanuit Guatemala-Stad. de Amerikaanse immigratiedienst hield de verstekeling aan. “Mensen nemen extreme risico’s als ze zichzelf proberen te verbergen in kleine ruimtes van vliegtuigen. Dit incident wordt vooralsnog onderzocht,” aldus een woordvoerder.

Op een video is te zien hoe de man na aankomst bij de gate op de grond zit en water aangeboden krijgt. Uiteindelijk is hij uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

Het komt vaker voor dat verstekelingen worden aangetroffen in de ruimte bij het landingsgestel. Zo werd eerder dit jaar een man ontdekt in de wielkast van een vliegtuig dat van Londen naar Maastricht vloog. Doordat de vlucht op relatief lage hoogte was uitgevoerd kon hij overleven. Wel is hij met zware onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis vervoerd. Het gaat helaas ook geregeld mis. Zo vond de Koninklijke Marechaussee in april van dit jaar een stoffelijk overschot in het landingsgestel van een KLM-toestel dat afkomstig was uit het Nigeriaanse Lagos.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button