fbpx
CoronavirusFinancieelNieuws

Toerismebranche loopt dit jaar 1770 miljard euro mis

De toerismebranche loopt dit jaar 1,77 biljoen euro aan inkomsten mis vanwege de coronapandemie.

Het bedrag is volgens toerismeorganistie van de Verenigde Naties UNWTO vergelijkbaar met de inkomsten die de sector in 2020 verloren heeft. Op het noordelijk halfrond werd in de zomer weliswaar weer meer gereisd, maar in de rest van de wereld verliep het herstel trager. Volgens de UNWTO was dat een gevolg van “verschillen in reisbeperkingen, vaccinatiegraden en het vertrouwen van reizigers”. Ook de vooruitzichten voor het komende jaar zijn voor de toerismebranche niet hoopgevend.

Volgens topman Zurab Pololikashvili is het tijd dat landen hun coronamaatregelen op elkaar afstemmen. Toeristen raken nu vaak “in de war” en “weten niet hoe ze moeten reizen”. Intussen zorgen de ontdekking van de omikronvariant en de toename van het aantal coronabesmettingen in de verschillende Europese landen nu alweer voor meer onzekerheid. Op dit moment zijn de grenzen van 46 landen, goed voor 21 procent van alle bestemmingen wereldwijd, nog volledig gesloten voor toeristen. Nog eens 55 landen zijn gedeeltelijk dicht voor buitenlandse bezoekers. Alleen Mexico, Colombia, Costa Rica, en de Dominicaanse Republiek hebben alle coronamaatregelen opgeheven.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button