fbpx
AirlinesNieuwsPiloten en Crew

Gezagvoerder kort na opstijgen onwel, copiloot vliegt terug

Een Airbus A330 van Brussels Airlines is gisteren kort na het opstijgen teruggekeerd naar Brussels Airport. Een van de vliegers was onwel geworden.

Vlucht SN277 naar het Ghanese Accra vertrok gistermiddag vanaf Zaventem. “Het vliegtuig was rond de middag met 285 passagiers aan boord opgestegen richting Lomé, de hoofdstad van Togo, met een tussenstop in de Ghanese hoofdstad Accra”, zegt Kim Daenen, woordvoerder van Brussels Airlines, tegen HLN.be. “Maar de piloot is plots ziek geworden. Hij had voor alle duidelijkheid geen symptomen van Covid-19. Omwille van zijn toestand werd beslist om terug te keren naar Zaventem.”

Op dat moment vloog de A330 iets ten noorden van Parijs. “Daarop vloog de copiloot terug naar Brussels Airport.” Het toestel kwam daar iets meer dan een uur na het opstijgen weer veilig aan. “De copiloot en de crew zullen de vlucht met een vervangende piloot uitvoeren.” Rond 15 uur ‘s middags vertrok het toestel alsnog naar Accra, waar het omstreeks kwart over negen ‘s avonds arriveerde.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button