fbpx
AirlinesFinancieelKLMNieuwsNL NieuwsRoutes en BestemmingenVliegvelden

KLM kondigt samenwerking met ITA Airways aan

KLM gaat een codeshare aan met de nieuwe Italiaanse maatschappij ITA Airways, de opvolger van Alitalia. Onlangs trad ITA al toe tot SkyTeam.

De twee bedrijven kondigden de samenwerking eerder deze week aan. Dankzij de codeshare-overeenkomst kunnen KLM-passagiers gemakkelijker tickets boeken voor vluchten binnen Europa die door ITA Airways worden uitgevoerd, en vice versa. Momenteel biedt KLM dagelijks al achttien vluchten aan tussen Amsterdam en Milaan (zowel Malpensa als Linate), Turijn, Genua, Rome, Venetië, Florence, Bologna en Catania. Dankzij de samenwerking krijgen reizigers die vliegen naar Rome, Catania, Genua en Venetië meer keuzemogelijkheden.

Zo kunnen zij vanuit Rome Fiumicino met ITA doorvliegen naar het Italiaanse Palermo, Reggio, Calabria, Bari, Brindisi, Lamezia Terme en Trieste. Daarnaast kunnen passagiers vanuit ‘de eeuwige stad’ naar Malta en het Albanese Tirana vliegen. Voor klanten van ITA Airways geldt dat zij eenvoudiger toegang krijgen tot de Europese bestemmingen van KLM. Dat is met name handig voor reizigers die vanuit Italië naar het Verenigd Koninkrijk of Scandinavië willen vliegen, gelet op het grote aantal steden dat KLM in die gebieden aanvliegt.

“Het is bijzonder goed nieuws dat KLM en ITA Airways zo snel na het wegvallen van Alitalia een overeenkomst hebben bereikt om samen te werken op vluchten binnen Europa. Italië is een belangrijke markt voor de luchtvaart in Europa, voor zowel zakelijke reizigers als vakantiegangers. Samenwerking is van groot belang om onze klanten vanuit alle hoeken van de wereld via Schiphol zo goed mogelijk te kunnen bedienen.”

Pieter Elbers, CEO van KLM

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button