fbpx
AirlinesCargoIncidentenNieuwsOpmerkelijkVeiligheidVliegtuigenVliegvelden

Twee ongewenste bezoekers op platform Changi Airport

Twee leeuwen ontsnapten 12 december uit hun kooien toen ze op het platform van Singapore Changi Airport stonden, meldt Straits Times.

De twee maakten deel uit van een grote lading van acht leeuwen. Singapore Airlines zou ze vervoeren, alhoewel niet bekend is waar ze naartoe zouden vliegen of vandaan kwamen. Uiteindelijk werden ze met een verdovingsgeweer neergeschoten. Beide dieren overleefden de schoten.

Momenteel verzorgt Mandai Wildlife Group, de eigenaar van Singapore Zoo, hen, waarbij ze veilig in een ‘quarantainecentrum’ verblijven. “De leeuwen worden in de gaten gehouden. Ze blijven voorlopig onder onze hoede, en we blijven in nauw contact met SIA over de zaak’’, licht een woordvoerder van de organisatie bij Straits Times toe. Terwijl deze dieren veilig kunnen herstellen van het incident op Changi Airport, kwamen onlangs op de luchthaven van Cox’s Bazar twee koeien om het leven die in botsing kwamen met een opstijgende Boeing 737-800 van Biman Bangladesh Airlines.

Chaos overzien op Changi Airport

Het verhaal gaat dat de leeuwen zich binnen een net rond hun kooien op het platform van Changi bevonden. Deze netten moeten de veiligheid van de leeuwen waarborgen. Eén leeuw zou zelf op de kooi zijn geklommen om de chaotische situatie op de luchthaven te overzien. Door de ontsnappingen liepen vluchten van Singapore Airlines echter geen vertragingen op.

Er komt nader onderzoek hoe dat de twee dieren konden ontsnappen. “Terwijl het incident wordt onderzocht, is de onmiddellijke prioriteit het welzijn van de leeuwen. SIA werkt hiervoor samen met Mandai Wildlife Group, die Singapore’s enige wildlife faciliteit exploiteert die is uitgerust om grote carnivoren te verzorgen’’, zegt Singapore Airlines.

© Siemdepiem, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button