fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsPiloten en Crew

United verdrievoudigt salaris piloten bij overuren

United Airlines belooft het salaris van piloten te verdrievoudigen wanneer zij extra diensten oppakken. De maatschappij hoopt op deze manier een pilotentekort tegen te gaan.

De afgelopen dagen moest United ongeveer tien procent van haar vluchten annuleren door een gebrek aan gezond personeel, zo bevestigde een woordvoerder van de maatschappij tegenover diverse media. Niet alleen kampt United met een personeelstekort, bijna alle Amerikaanse maatschappijen ondervinden de problemen van een nieuwe coronagolf.

Annuleringen

Ondanks de snellere verspreiding van het coronavirus in de Verenigde Staten zijn er binnenlands vrijwel geen reisrestricties. In verband met de feestdagen nam de vraag naar vliegreizen de afgelopen weken weer sterk toe, waardoor United meer inkomsten dan normaal misloopt bij annuleringen.

Salaris

Om gezond personeel te overtuigen om extra te komen werken biedt United aan hun salaris soms wel met een factor 3,5 te vermenigvuldigen. Ook cabinepersoneel krijgt de komende week extra betaald bij aanmelding om meer te werken. Het is voor United niet toegestaan om personeel zomaar meer in te roosteren dan normaal, daar moeten werknemers zelf voor kiezen.

Qantas

In Australië neemt het pilotentekort eveneens toe door een toenemende hoeveelheid werknemers die in quarantaine moeten. Qantas probeert dit probleem om te lossen door de Airbus A380 weer vervroegd in dienst te nemen. Met de terugkeer van de superjumbo kan er een grotere groep piloten worden ingezet.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button