fbpx
CoronavirusNaast het nieuwsOpmerkelijk

Alcoholverkoop aan boord beperkt door Finse overheid

Finnair en dochter Norra moeten zich ook houden aan de sluitingstijd voor alcoholverkoop, zo heeft de Finse overheid besloten.

In het Scandinavische land is de verkoop van alcohol na 17:00 uur verboden. Zo hoopt de Finse overheid de coronabesmettingen te beperken. Finnair ging er vanuit dat deze maatregel alleen zou gelden voor voor horeca en supermarkten, maar dat blijkt niet het geval.

Alcoholverkoop

De alcoholverkoop hoeft niet op alle vluchten stilgelegd te worden, alleen op de binnenlandse routes geldt de beperkende maatregel. Op internationale vluchten is de verkoop van alcohol op ieder moment toegestaan. American Airlines stopte, net als enkele andere Amerikaanse maatschappijen ook met de verkoop van alcohol aan boord, zij het vanwege een andere reden.

Binnenlands

Finland kent, vanwege de grote afstanden tussen steden en de isolatie van bepaalde regio’s, een grote hoeveelheid binnenlandse vluchten. Vanuit veel steden is het vliegtuig de enige praktische manier om grote afstanden af te leggen. Finnair en dochter Norra bedienen samen meer dan tien Finse bestemmingen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button